A Facultade de Ciencias do campus de Ourense acolleu este mércores a celebración da xornada Net4Food Matching: Conectando empresas e investigadores para a innovación alimentaria, organizada polo Instituto de Agroecoloxía e Alimentación da Universidade de Vigo e o Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga). O seu obxectivo foi explorar e fomentar oportunidades de colaboración en I+D+i no sector alimentario entre empresas e persoal investigador. A iniciativa, na que participaron 80 profesionais, forma parte do proxecto Net4food, que impulsa a creación dunha rede alimentaria de excelencia entre Galicia e o norte de Portugal.
A programación arrancou cunha benvida a cargo do director do Instituto de Agroecoloxía e Alimentación da UVigo, David Fernández Calviño, na que presentou Net4Food. Seguíronlle charlas sobre convocatorias relevantes para a colaboración universidade-empresa e sobre procedementos para contratos de colaboración coa institución académica. O groso da xornada centrouse na exposición por parte de diferentes grupos de investigación do campus de Ourense do traballo que realizan en diversas liñas estratéxicas do Instituto de Agroecoloxía e Alimentación. Igualmente, houbo espazo para un panel sobre novos retos na industria alimentaria e oportunidades de colaboración coa UVigo, unha pequena mostra de produtos alimentarios e traballos desenvolvidos con empresas, unha visita á planta piloto alimentaria do campus, unha cata de aceites e reunións bilaterais.