Grupos de investigación da UVigo propoñen novas estratexias para a xestión sostible de residuos vitivinícolas

Grupos de investigación da Facultade de Ciencias e da Facultade Ciencias Empresariais e Turismo do campus de Ourense desenvolveron un proxecto multidisciplinar no que, desde os seus respectivos eidos de coñecemento, propoñen estratexias para a xestión sostible de residuos vitivinícolas. As súas propostas abranguen desde a obtención de ingredientes con valor engadido das gallas e o bagazo procedentes da xestión da viña e da elaboración do viño ata a creación dun centro de tratamento.

A iniciativa estivo financiada pola convocatoria de axudas Inou, realizada pola UVigo co apoio da Deputación de Ourense. Da Facultade de Ciencias participaron os grupos de investigación Planta, Solo e Aproveitamento de Subprodutos e Enxeñaría Química, co investigador Pedro Miguel Ferreira Santos á fronte, e da Facultade de Ciencias Empresariais e Turismo membros do Departamento de Organización de Empresas e Márketing, con Francisco Javier Sánchez Sellero á cabeza.

Ler a nova completa no DUVI.